top of page
Поиск

Щоденник Тижня української мови

9 листопада у ДНЗ «Лисянський професійний аграрний ліцей» розпочався Тиждень української мови, присвячений Дню писемності. Учні ліцею долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності та виконали творчі і практичні завдання І етапу Міжнародних конкурсів мовно-літературного спрямування.

12 листопада літературно-драматична студія «Світлиця» представила уривки з «Лісової пісні Лесі Українки та «Кайдашевої сім’ї» І.Нечуя-Левицького.

13 листопада для учнів першого курсу було проведено мовознавчу вікторину «У пошуках слова». Учні відгадували лінгвістичні загадки й ребуси, виконували завдання на інтерактивній дошці з тем «Орфографія», «Фразеологія», «Лексикологія».

14 листопада на конкурсі читців поезій «Як намистинки диво калинове – кохана мова» прозвучали поезії Віктора Баранова «До українців», Юрія Рибчинського «Наша мова», гуморески Павла Глазового «Кухлик», Анатолія Гарматюка «Заявлєніє директору школи», Едуарда Драча «Новітній яничарський марш, або Політична заява в райвно Грицька Івановича Придурченка, хохла за національністю» та інші.






54 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Підтримка программи Education UA 2019.

З 22 квітня 2019 року стартувала нова соціальна програма в сфері освіти - EducationUA, головною метою якої є матеріальна підтримка талановитих студентів. За умовами програми буде проведено конкурс та

bottom of page