top of page
Поиск

Боротьба з торгівлею людьми

З метою підвищення рівня знань учнів щодо поняття «торгівля людьми», прав та свобод громадян, державних та міжнародних документів про боротьбу з торгівлею людьми у «Лисянському ПАЛ» 19 лютого організовано проведення просвітницько-профілактичний захід на тему «Протидія торгівлі людьми».

У ході проведення заходу учні прослухали лекцію та брали активну участь в обговоренні рекомендацій, а саме:

1. Ніколи нікому у жодному разі не віддавай свої ідентифікаційні документи, крім офіційних службовців! Завжди отримуй та сплачуй за свій закордонний паспорт, візи та проїзні документи самостійно. Це врятує ТЕБЕ від боргової кабали та стане на перешкоді торгівцям людьми використати ТВОЇ документи для вчинення інших злочинів.

2. Обов’язково візьми із собою копію внутрішнього та закордонного паспортів. У разі необхідності ці копії можуть спростити процедуру отримання документів на повернення в Україну.

3. ТИ можеш отримати додаткову інформацію, зателефонувавши до громадських організацій, що протидіють торгівлі людьми в Україні.

4. Переговори про працевлаштування за кордоном, навчання, туристичні подорожі чи шлюб не веди наодинці з агентом. Запроси взяти участь у переговорах свою довірену особу, члена сім’ї чи близьку людину. Перевір, чи має агент або фірма ліцензію на посередництво у працевлаштуванні за кордоном.

5. З метою працевлаштування за кордоном необхідно укласти трудовий договір зрозумілою для ТЕБЕ мовою. Такий договір оформляють у двох примірниках, один з яких залишається у ТЕБЕ.

6. Якщо ТИ їдеш за кордон законно працювати, необхідно отримати робочу візу. Туристична або гостьова віза не дає права на роботу. ТИ можеш стикнутися з нелегальним становищем, експлуатацією та принизливою депортацією із країни.

7. Термін законного перебування на території іноземної держави вказаний у візі. Не користуйся послугами незнайомців, які пропонують послуги щодо подовження цього терміну.

8. Залишай своїм родичам та друзям декілька копій наступних документів: внутрішнього паспорту України, закордонного паспорту, візи, контракту, свідоцтва про народження, проїзних документів та фотографії. До того ж, повідом їм телефонні номери свого роботодавця, своїх друзів за кордоном, консульства (посольства) України та місця потенційного проживання.

9. Якщо за кордоном ТИ потрапив у важку ситуацію, звертайся по допомогу до посольства або консульства України в країні перебування або зателефонуй до Міністерства закордонних справ України.






16 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Підтримка программи Education UA 2019.

З 22 квітня 2019 року стартувала нова соціальна програма в сфері освіти - EducationUA, головною метою якої є матеріальна підтримка талановитих студентів. За умовами програми буде проведено конкурс та

bottom of page